The True Price - De financiële sector van de toekomst

Tijdens de tweede editie van de VVD Financiën dag heeft Thematisch Netwerk EZ & Innovatie twee deelsessies aansluitend op het thema: De financiële sector van de toekomst. Je bent van harte uitgenodigd om op Koetshuis De Zadelhoff in discussie te gaan met politici, academici en het bedrijfsleven in onze deelsessie over: True Pricing

Deze sessie is onderdeel van de Financiën Dag: De financiële sector van de toekomst

Spreker Adrian de Groot Ruiz is directeur van True Price, een sociale onderneming die zich ten doel stelt te realiseren dat de echte prijs van elk product zichtbaar wordt en dat elke onderneming een maatschappelijke jaarrekening opstelt. Adrian de Groot Ruiz is econometrist, gepromoveerd econoom en werkzaam geweest als Assistent Professor of Finance aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij staat op nummer 7 in de Duurzame top-100 van Dagblad Trouw.

In deze deelsessie zal Adrian True Price nader toelichten, en vooral ingaan op de vraag hoe True Price past in een open markt bij een wens naar een level playing field. 

Na zijn inleiding, is er alle kans om met elkaar en Adrian in discussie te gaan. 

Wij zien uit naar een interessante sessie, met - afhankelijk van de bijdrage van het publiek - mogelijk input voor een vervolg event van EZ & Innovatie.

 

Programma

09.30-10.00    : Ontvangst met koffie en thee

10.00-10.15    : Opening en welkomstwoord

10.15-11.00    : Keynote speech over de ESMA en financiële sector - Steven Maijoor

11.00-12.00    : Keuze uit twee deelsessies

·         Deelsessie I: Actief vs. passief beleggen en de maatschappelijke rol van beleggers - Roelof Salomons en Roald van der Linde

·         Deelsessie II: De blockchainBart Brands

12.00-13.00    : Lunch

13.00-14.00    : Keuze uit twee deelsessies

·         Deelsessie III: The True Price – Adrian de Groot Ruiz

·         Deelsessie IV: De hervorming van de EMU – Carlo Trojan en Caroline Nagtegaal

14.00-14.45    : Keynote speech

14.45-15.00    : Afsluiting

15.00-17.00    : Borrel

 

Aanmelding en toegangsprijs

Aanmelding voor de VVD Financiën Dag is vereist en is mogelijk via mijnVVDDeze link werkt ook voor niet-VVD-leden; mocht je dus geen VVD lid zijn, of een geïnteresseerde kennen die geen VVD lid is: van harte welkom. Je kunt hier een account aanmaken - je wordt hiermee géén lid van de VVD.

De toegangsprijs bedraagt €20,- inclusief een goede lunch en koffie/thee gedurende de hele dag.