Blockchain - De financiële sector van de toekomst

Tijdens de tweede editie van de VVD Financiën dag heeft Thematisch Netwerk EZ & Innovatie twee deelsessies aansluitend op het thema: De financiële sector van de toekomst. Je bent van harte uitgenodigd om op Koetshuis De Zadelhoff in discussie te gaan met politici, academici en het bedrijfsleven in onze deelsessie over: Blockchain.

Deze sessie is onderdeel van de Financiën Dag: De financiële sector van de toekomst

Een prikkelende introductie voor een interactieve sessie over vooral de fundamentals mbt blockchain en cryptocurrencies.

Bart Brands is gecertificeerd security intelligence professional en ondernemer. Hij kocht zijn eerste Bitcoin in 2013 waarna hij zich steeds meer gaan interesseren in cryptocurrencies en blockchaintechnology. Inmiddels is hij als COO van xwise spreker op verschillende blockchain events en presenteert hij blockchainseminars voor zowel de beginner als gevorderde blockchainenthousiasteling.

Als voorzitter van de European BlockchainFoundation is hij voorvechter van de acceptatie van heldere regelgeving omtrent crypto's en blockchain om de sector te versterken.

We hebben Bart uitgenodigd om dieper in te gaan op wat blockchain is.  
Het e
erlijke antwoord op: Is het een hype, of blijft het bij een online registratie tool waarin iedereen zich nu verdiept "omdat iedereen er over 5 jaar iets mee doet" en het vooral juristen buiten spel gaat zetten, of wordt het écht disruptive? En indien disruptive: waarin dan? 

Bart laat verder o.a. zien hoe een blockchain werkt; wat de stand van zaken is. Welke kansen zijn er voor NL? Voor Europa? Hoe doen we het als NL versus Europa? Of als Europa versus de wereld?

Natuurlijk gaan we op de Financiën Dag in op toepassingen in de financiële sector. Wat kunnen ondernemers al met blockchain, met cryptocurrencies? Of: wat mag er niet? Zit regelgeving innovatie in de weg? Of moet de overheid harder ingrijpen in de gekte?

Na een inleiding van ongeveer 20 minuten volgt er uitgebreid tijd voor (kritische) vragen en een interactieve discussie met Bart, gemodereerd door Karin Thomas.

Wij zien uit naar een interessante sessie, met - afhankelijk van de bijdrage van het publiek - mogelijk input voor een vervolg event van EZ & Innovatie.

 

Programma

09.30-10.00    : Ontvangst met koffie en thee

10.00-10.15    : Opening en welkomstwoord

10.15-11.00    : Keynote speech over de ESMA en financiële sector - Steven Maijoor

11.00-12.00    : Keuze uit twee deelsessies

·         Deelsessie I: Actief vs. passief beleggen en de maatschappelijke rol van beleggers - Roelof Salomons en Roald van der Linde

·         Deelsessie II: De blockchain - Bart Brands

12.00-13.00    : Lunch

13.00-14.00    : Keuze uit twee deelsessies

·         Deelsessie III: TheTrue Price – Adrian de Groot Ruiz

·         Deelsessie IV: De hervorming van de EMU – Carlo Trojan en Caroline Nagtegaal

14.00-14.45    : Keynote speech

14.45-15.00    : Afsluiting

15.00-17.00    : Borrel

 

Aanmelding en toegangsprijs

Aanmelding voor de VVD Financiën Dag is vereist en is mogelijk via mijnVVD