Bart Groothuis

Met dank aan 21.353 voorkeurstemmen is Bart gekozen in het Europees Parlement. Hij  wil dat vertrouwen omzetten in concrete daden.

Hieronder staat waar Bart zich voor wil inzetten:
1) DIGITALE TRANSFORMATIE van ons (bedrijfs-)leven gaat met lichtsnelheid; wie de aanstaande industriƫle revoluties beheerst, kan vrijheden, stabiliteit en economische voorspoed bieden. Bart wil de EU scherp houden door ontwikkelingen in de markt voor te blijven en het verdienvermogen van Europa te vergroten.


2) CYBER-OPERATIES zijn aan de orde van de dag; Bart weet uit ervaring hoe overheden en bedrijven samen digitale aanvallen effectief kunnen tegengaan en afslaan.

3) GEOPOLITIEK is terug, en hoe! Europa moet heel verstandig en strategisch omgaan met nieuwe technologie, militaire ontwikkelingen en handelsbetrekkingen, door deze in samenhang te bezien. Zonder Europa is Nederland een veertje die meewaait in de windvlagen van de grote herschikking van de macht in de wereld.


Naast bovengenoemde ambities, die overigens niet allemaal specifiek relevant zijn voor het thematisch netwerk EZI, is een zeer interessant dossier toegevoegd: WATERSTOF. We zullen op dit onderwerp samen met Bart events organiseren. Europa speelt op het gebied van de energietransitie tenslotte een essentiĆ«le rol. 

Bart wil zich inzetten voor een veilig en bovenal modern Europa dat lokale tradities en burgerlijke vrijheden respecteert.