Suzan van Zutphen

Over mij
Na opgegroeid te zijn in Brabant ben ik International Business gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht. Als onderdeel van mijn studie mocht zowel ik zowel in Barcelona als in Guadalajara (Mexico) studeren. Na mijn studententijd ben ik in Amsterdam gaan wonen en gestart als management trainee bij Royal Schiphol Group. Ik werk daar inmiddels 8 jaar en ben momenteel Manager van het Airport Operations Centre. 

VVD
Ik ben sinds 2012 actief voor de VVD. Eerst als secretaris voor de lokale PSC van Amsterdam. Daarna heb ik met veel plezier enkele jaren de Masterclass voor de VVD Amsterdam georganiseerd. Sinds dit jaar heb ik mijn wens om over te gaan naar de landelijke VVD organisatie vorm kunnen geven door te starten bij EZI. 


Thema/Persoonlijke drijfveren

Op mijn werkplek komen veel van EZI thema’s samen, economie, innovatie en klimaat. Die ervaringen wil ik graag breder inzetten. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse voor macro economische thema’s. Temeer omdat keuzes die worden gemaakt ten aanzien van macro economische onderwerpen zoals pensioenakkoorden, investeringsklimaat, en de arbeidsmarkt vaak impact hebben op hele generaties. Dialoog en het ophalen van relevante expertise over wat wel en niet werkt in de praktijk is cruciaal om in een snel veranderende wereld beleid te maken wat ook op lange termijn werkt. En dat is waar ik met EZI een bijdrage aan wil leveren. Door het organiseren van bijeenkomsten, kennis sessies, panels, werkbezoeken, halen we de juiste input op en leren we van elkaar. Het mooiste aan thematische netwerken en dus aan EZI is, dat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen die een bijdrage wil leveren is welkom. Ik geloof er in dat dat de manier is waarop we met elkaar de oplossingen vinden voor de grote thema’s van onze tijd.