ENERGIE & KLIMAAT

De tafel Energie & Klimaat heeft als doel om kennis en expertise te delen met bestuurders en volksvertegenwoordigers, voornamelijk omtrent de energietransitie, en het pro-actief uitdragen van het liberale klimaatverhaal.

Nederland heeft ambitieuze afspraken gemaakt ten aanzien van CO2 reductie, en de vraag is: hoe gaan we deze afspraken nakomen en deze energietransitie vormgeven.
Om kennis en expertise te delen, zorgen te delen, vragen te stellen of geïnformeerd te worden, organiseert EZI op regelmatige basis bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken aan de hand van verschillende themas.
Denk hierbij voor energie aan energieopslag, energieopwekking, de rol van fossiele brandstoffen in onze energiemix, de handel van C02, elektrificatie, congestie van het elektriciteitsnet, verduurzaming in de bebouwde omgeving en de realistische rol van gas.

M.b.t. klimaat hebben wij een verhaal van het midden. Onze plannen zijn niet idealistisch, hysterisch of onbetaalbaar, maar ook niet zuur of "klimaat-ontkennend". We richten ons op kansen & innovaties: haalbaar, betaalbaar, betrouwbaar. 

Dit is jouw kans om in gesprek te gaan en jouw kennis te delen met bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere experts. De VVD politici hebben aangegeven uit de sessies zeer waardevolle input te krijgen. Het volgen van de discussies van experts onderling en de vragen die zij aan het netwerk kunnen stellen, biedt aanleiding voor Kamervragen, het voorbereiden van Algemeen Overleg, of het ervaren van gevolgen van regelgeving in de praktijk. 

Graag nodigen we je uit bij een van onze sessies.

Meer info over aankomende activiteiten, vind je op onze activiteiten pagina.