Liberale kijk op winkelstraten en bedrijventerreinen

Op maandagavond 3 oktober organiseren de Thematische Netwerken EZI en Financiën een expertsessie met Hawre Rahimi, VVD-woordvoerder MKB en Ondernemerschap in de Tweede Kamer. De output van deze sessie dient als input voor Hawre in het Kamerdebat hierover op 19 oktober.

3 oktober Expertsessie: "Liberale kijk op winkelstraten en bedrijventerreinen", of liever breder dan specifiek winkels geformuleerd: "Liberale kijk op centrumgebieden in onze steden en dorpen en bedrijventerreinen". 

Op maandagavond 3 oktober organiseren de Thematische Netwerken EZI en Financiën een expertsessie met Hawre Rahimi, VVD-woordvoerder MKB en Ondernemerschap in de Tweede Kamer.

Tijdens deze expertsessie kijken we integraal én oplossingsgericht naar het bedrijfslevenbeleid in Nederland.  

Een indicatie van onderwerpen en vragen gericht op centrumgebieden in onze steden en dorpen en bedrijventerreinen zijn: 

  • Hoe komt het dat er zoveel leegstand in winkelstraten is, en dat het aanbod uitgehold is? 
  • Ligt dat aan de hoge winkelhuren, de regeldruk of juist aan de belastingdruk? En hoe zit het met de torenhoge energierekening?
  • Hebben middenstanders hun eigen (pensioen)vermogen moeten opeten om tijdens corona het hoofd boven water te kunnen houden? 
  • Wie verschaft de (toekomstige) middenstanders het benodigde (eigen) vermogen om weer tot levendige winkelgebieden te kunnen komen?

Tijdens deze expertsessie richten we ons op het vinden van concrete maatregelen die in de komende jaren genomen kunnen worden. Daarbij wordt gekeken naar zowel directe als indirecte maatregelen. Door ondernemers, fiscalisten en de financiële sector bij elkaar te zetten zien we direct waar ideeën mank gaan.

Deze concrete maatregelen dienen als input voor Hawre in het Kamerdebat hierover op 19 oktober.

De expertsessie zal fysiek plaatsvinden in Den Haag. Aanmelding is nodig en kan via MijnVVD.


NIEUW: we gaan experimenteren met een hybride opzet. Dit betekent (in ieder geval deze bijeenkomst) dat mensen die de sessie als toeschouwer willen bijwonen dit online kunnen doen. Ook hiervoor dien je je aan te melden; dit kan via de link die in de EZI mail staat. 

DOCUMENTEN behorende bij het Kamerdebat staan op: tweedekamer.nl 

Wij willen je vragen vooraf in ieder geval de volgende vraag te beantwoorden: 

Welke onderwerpen zou de VVD moeten benadrukken op het gebied van landelijk bedrijfslevenbeleid, specifiek toegespitst op het MKB?

(Klik op de vraag om het formulier te openen en de vraag te beantwoorden, BEDANKT!)


Programma:

19:00u door de beveiliging Tweede Kamer, ingang: Prinses Irenepad 1, Den Haag. 
Neem je ID mee,
en kom op tijd! We worden namelijk als groep opgehaald om naar de VVD fractiekamer gebracht te worden.  

19:30u start programma - er wordt voor een broodje gezorgd. 
We zullen aan de hand van vooraf geformuleerde vragen meteen inhoudelijk de discussie met elkaar aangaan.  
Voor de mensen online: je camera dient nu aan te staan en je naam in beeld - anders zal de admin je helaas uit de sessie verwijderen.

Einde: 22:00u


Aanmelden is noodzakelijk! Zowel om op de lijst van de beveiliging van de Tweede Kamer te komen te staan, én omdat we rekening moeten houden met het beperkt aantal plaatsen in de fractiekamer.
Ook om de bijeenkomst online bij te kunnen worden, dien je je aan te melden! 
Aanmelden voor de fysieke bijeenkomst kan t/m zondag 2 oktober als het maximum aantal inschrijvingen niet eerder bereikt is. Mocht je het event niet meer op mijnvvd zien staan, is enkel inschrijven voor de online versie (via link in mail) nog mogelijk. Bedankt voor je begrip.