Energietransitie in geopolitiek perspectief; van aardgas naar alternatief

Politiek & Pizza. Als locatie voor deze bijeenkomst hebben we Italiaans restaurant Gusto gevonden waar we kunnen genieten van zowel pizza als interessante sprekers en (tegen de tijd dat pizza op is) een goede discussie! (Laat je niet misleiden door een VVD logo; we zijn gelieerd aan VVD, maar al onze bijeenkomsten zijn open voor iedereen! Interessante gesprekken zijn tenslotte niet gekoppeld aan politieke kleuren of lidmaatschappen.)

Voor deze bijeenkomst hebben we drie sprekers uitgenodigd om ons te informeren over het onderwerp. Tevens zal er ruimte zijn voor vragen en discussie. Naast de drie externe sprekers heeft ook Tweede Kamerlid Mark Harbers toegezegd aanwezig te zijn. 
Het programma ziet er als volgt uit:

Waar staan we? Wat is het huidig aandeel duurzaam, aandeel gas, overig? Waar gaan we naartoe? Hoe verandert de mix door Parijs en het Klimaatakkoord? - Andries Hof van het PBL zal hierbij vertellen over de verschillende scenario's die wereldwijd gehanteerd worden en hoe die zich verhouden tot ambities in het Klimaatakkoord. 

Wat doet de Nederlandse energiemarkt? Straks zijn er geen kolen en Nederlands aardgas meer beschikbaar, maar waar halen we in de tussentijd het aardgas vandaan? Import uit het oosten, of zijn er kansen voor de Nederlandse gasrotonde? Wat zijn hiervan de geopolitieke implicaties? - Coby van der Linde van het Clingendael International Energy Programme zal  vertellen over de kansen voor Nederland als mogelijke toegangspoort voor energie in Noordwest Europa.

(Waar) heeft de markt een zetje nodig? Wat is er nodig om te switchen van aardgas naar een groener alternatief? - Jörg Gigler van het TKI New Gas zal vertellen over de verschillende alternatieven voor aardgas en de stappen die nodig zijn om deze rendabel te krijgen.

De avond zal afgesloten worden met ruimte voor vragen en discussie. 

Praktisch
Inloop 18:00 uur (uw pizza kan de oven in)
Programma: 19:00 u - 21:00 u
Locatie: Italiaans restaurant Gusto, Plein 22, Den Haag 

Aanmelden: voor zowel VVD-leden als niet-leden: via mijnvvd.
Zoals bij alle bijeenkomsten van EZI geldt: je hoeft géén lid van de VVD te zijn om ook van harte welkom te zijn. Niet-VVD-leden kunnen zich ook inschrijven via mijnvvd, zij maken hiervoor een account aan, maar worden hiermee geen VVD-lid. 
Kosten voor deze bijeenkomst bedragen 13 euro per persoon. U krijgt hiervoor, behalve een interessante avond, een pizza en een drankje. (Voor degenen die niet mee willen eten, geldt dezelfde prijs; dit omdat we hiermee zaalhuur afgekocht hebben.)

De lijst met pizza's waaruit gekozen kan worden: 

1. Margherita  (tomaat - mozzarella - basilicum)

2. Diavola  (tomaat - mozarella - salami picante)

3. Hawai  (tomaat - mozzarella - ham - ananas)

4. Salami  (tomaat - mozzarella - salami)

5. Pollo e pesto  (tomaat - mozzarella -kip - pesto - ui - paprika)

6. Tonno  (tomaat - mozzarella - tonijn - ui - olijven)

7. 4 stagioni  (tomaat - mozzarella - artisjok - ham - salami - champignons)

8. Vegetariana  (tomaat - mozzarella - diverse groente)

9. Funghi   (tomaat - mozzarella - champignons)

Wij hopen u in grote getale te mogen ontmoeten op onze eerste Politiek & Pizza bijeenkomst. Tot snel!
 (En houdt onze activiteiten site in de gaten voor andere kansen op interessante ontmoetingen!)