Economische impact van Stikstofproblematiek

We werken heel graag samen met lokale/ regionale/ thematische netwerken (en andere organisaties). Dit keer is de samenwerking met VVD Brabant! En gaan we samen met vier Tweede Kamerleden en Provinciale Statenleden op werkbezoek bij projecten die gevolgen ondervinden van de huidige stikstofproblematiek.

Het werkbezoek betreft een bezoek aan diverse bedrijven in Moerdijk. Het exacte programma + adressen verwachten wij uiterlijk 18 oktober rond te hebben. Houd daarvoor deze website in de gaten. 

Inloop om 9:45u, Plaza 3, Moerdijk

Start programma: 10:15u ; einde bijeenkomst 13:00u. 

Nagenoeg alle 10 Statenleden van VVD Brabant zullen aanwezig zijn en maar liefst 4 Tweede Kamerleden, te weten:

Mark Harbers (Stikstof), Thierry Aartsen (MKB), Daniel Koerhuis (Wonen) en Bas van 't Wout (vice-fractievoorzitter)

Deze zware delegatie geeft het belang en complexiteit van het onderwerp: de economische impact van de stikstofproblematiek, aan. 

Voor wie?
Ondernemers, raadsleden, Statenleden, andere betrokkenen of geïnteresseerden: iedereen die vragen heeft over, of ervaring heeft met de problematiek rondom stikstof, iemand die gedupeerd is, óf oplossingen weet. We zoeken naar concrete casussen om met ondernemers en bestuurders mee in discussie te kunnen gaan. 

Op locatie zullen diverse bedrijven, waaronder al toegezegd: het Havenbedrijf en ATM, zich aan ons presenteren om de discussie in te leiden. 

Aanmelden is nodig! En kan (tenzij het maximaal aantal inschrijvingen eerder bereikt is) t/m woensdag 30 oktober via mijnvvd.

Zoals bij alle EZI bijeenkomsten geldt: zowel VVD leden als niet-VVD-leden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn! Ook niet-VVD-leden kunnen zich aanmelden voor dit werkbezoek via mijnvvd. Dit is puur ter registratie van de bijeenkomst en je wordt hiermee géén lid van de VVD! 


Ter info zijn bijgevoegd het eerste advies van het adviescollege Stikstofproblematiek, ook bekend als "Commissie Remkes" en bijhorende documenten. 

Mocht u interesse hebben in de meer technische aspecten van de stikstofproblematiek dan verwijzen wij u graag naar collega-netwerk LNV. Stikstof is een dossier dat vooral bij het Ministerie van LNV ligt.

Wij richten ons als netwerk EZI op de economische impact, en met name ondernemersbelangen.