Sven Ringelberg

OVER MIJ
Ik ben een Vlaardinger die, met korte tussenpozen, altijd is blijven wonen in de Haringstad. Mijn studies bedrijfskunde en organisatiewetenschappen verhullen mijn affiniteit met economische zaken en tijdens mijn stages en onderzoeken heb ik de link gelegd met duurzaamheid. Ik geef vanuit mijn eigen bedrijf 'Transitiepaden' bedrijven, overheden en woningcorporaties strategisch advies over de energietransitie in de gebouwde omgeving. Ik schrijf regelmatig artikelen en ben als keynote speaker actief met mijn vakgebied bezig. De verduurzamingsopgave is voor mij niet alleen werk, maar een interesse die ik combineer met economisch realisme.

VVD
Ik ben sinds 2012 lid van de VVD en heb hier verschillende functies vervult. Ik ben lokaal in Vlaardingen circa 4 jaar bestuurslid geweest en heb meerdere succesvolle campagnes gedraaid. Daarnaast ben ik 3 jaar actief geweest als secretaris bij het LiMM (maatschappelijk middenveld) van de VVD en ben ik sinds 2018 steunraadslid voor de VVD in Vlaardingen.

THEMA en persoonlijke drijfveren
Mijn ambitie is de energietransitie beter uitvoerbaar en praktisch te maken. Te vaak en lang gaat het over abstracte concepten en wordt er niet naar elkaar geluisterd. Vanuit mijn diverse rollen en ervaringen doe ik niet liever dan clubs aan elkaar verbinden om tot een beter resultaat te komen. Dat onderbuik gevoel bij de energietransitie, daar loop ik niet voor weg. Door middel van inspirerende artikelen, presentaties en evenementen hoop ik een bijdrage te leveren.